Dietetyka – II Stopnia


Dietetyka: studia drugiego stopnia

Dwuletnie studia magisterskie – forma niestacjonarna

Studia II stopnia na kierunku Dietetyka przeznaczone są dla absolwentów studiów I stopnia na kierunku Dietetyka.

O przyjęcie mogą również ubiegać się absolwenci innych kierunków studiów po zdaniu egzaminu wstępnego – więcej informacji udziela Dział Rekrutacji tel. 61 655 85 71.

Egzamin wstępny odbędzie się we wrześniu 2023 r. Zadania do pobrania w formacie PDFpobierz

Wykaz literatury przydatnej przed egzaminem wstępnym z dietetyki – pobierz

Zajęcia odbywają się hybrydowo tzn. wykłady on-line, ćwiczenia stacjonarnie w uczelni lub laboratoriach/gabinetach i innych miejscach, z którymi współpracujemy!

Po I roku nauki studenci wybierają jedną ze specjalności:

  • Dietetyka spersonalizowana i psychodietetyka
  • Dietetyka w sporcie

Dlaczego warto wybrać niestacjonarne studia magisterskie na kierunku Dietetyka w WSZUiE Poznań?

PRAKTYKA
Oprócz wiedzy teoretycznej studenci uczestniczą w zajęciach praktycznych.

Udział procentowy zajęć w formie wykładu – 30%. Udział procentowy zajęć PRAKTYCZNYCH 70%.

PRESTIŻ
Studenci mogą odbywać staże i praktyki w renomowanych szpitalach, klinikach czy poradniach dietetycznych.

NOWOCZESNY PROGRAM NAUCZANIA
Studenci korzystają podczas zajęć z profesjonalnego sprzętu oraz oprogramowania komputerowego umożliwiającego analizę składu cziała czy układania spersonalizowanych diet.

DOŚWIADCZONA KADRA
Wykwalifikowana kadra wykładowców praktyków: lekarzy, dietetyków, psychologów.

Perspektywy zawodowe dla absolwentów kierunku Dietetyka:

Gdzie można pracować po dietetyce? Magister dietetyki będzie przygotowany do pracy w przedsiębiorstwach, w administracji państwowej, samorządowej, gospodarczej i oświatowej w zakresie problematyki żywienia oraz w instytucjach doradczych i szkolących z zakresu dietetyki. Może podjąć pracę w publicznych i niepublicznych zakładach opieki zdrowotnej, domach pomocy społecznej, placówkach żywienia zbiorowego, placówkach cateringowych, poradniach dietetycznych i/lub psychodietetycznych, stacjach sanitarno-epidemiologicznych, a także placówkach sportowych i turystyczno-rekreacyjnych. Studia przygotowują absolwentów do zatrudnienia również w placówkach badawczo-rozwojowych oraz instytutach naukowo-badawczych.

Absolwent będzie również przygotowany do prowadzenia własnej działalności gospodarczej w zakresie usług dotyczących poradnictwa dietetycznego.

Po zakończeniu studiów II stopnia, student uzyska dyplom ukończenia z tytułem zawodowym magistra.

 

DIETETYKA
Opłata rekrutacyjna 85 zł
I rok 499 zł
II rok 599 zł

Opłata miesięczna za pierwszy rok studiów dla Cudzoziemców nie posiadających Karty Polaka jest wyższa o 100 zł.

 

Pliki do pobrania

Zagadnienia na egzamin wstępny - dietetyka - studia magisterskie - 2023pdf0.1 MBPOBIERZ
Wykaz literatury na egzamin wstępny - dietetyka - studia magisterskie - 2023pdf0.1 MBPOBIERZ